Ferdigheter for livet

Å tilegne seg praktisk kunnskap står sterkt i kampen mot fattigdom.

Verdens ungdom-ferdighets dag finner sted 15. juli 2020. Det er en flott måte å skape oppmerksomhet og starte diskusjoner rundt viktigheten av teknisk, pedagogisk trening og utvikling. Dagen kan brukes til å vise fram hvor viktige ferdigheter er for å oppnå økonomisk vekst og personlig suksess.

Årets tema er ‘og lære å lære for liv og jobb’. Kampanjen har som mål å redusere arbeidsledigheten blant unge mennesker over hele kloden og synliggjøre hvordan deres liv har endret seg siden de lærte en ny ferdighet.

Å lære livs grunnleggende og praktiske ferdigheter har for UFF og våre samarbeidspartnere alltid stått i sterkt fokus i kampen mot fattigdom.
Ved å lære mennesker hvordan de skal være med å bygge opp lokalsamfunnet, eller får muligheten til å starte en egen forretning hvor de praktiserer ferdighetene sine, skaper dette både økonomisk vekst og bedre levevilkår.

Gjennom våre samarbeidspartnere DAPP Malawi, HPP India og DAPP Namibia har vi støttet en rekke prosjekter som driver bl.a yrkesopplæring rettet mot unge mennesker.

DAPP Malawi Mikolongwe yrkesskole ble startet i 1997 og har siden da gitt over 8500 mennesker yrkesopplæring. Prosjektet utstyrer unge menn og kvinner med tekniske og yrkesmessige ferdigheter og kunnskaper for at de skal bli produktive unge mennesker som er i stand til å skaffe jobb, eller bli selvstendige ved å få kapital til å starte opp småbedrifter.

Skolen oppnådde de fleste av sine mål for året 2019 og utstyrte unge menn og kvinner med kunnskap om livsferdigheter som har gitt en kilde til levebrød for dem. I løpet av året registrerte skolen 315 elever i forskjellige bransjer som landbruk, murlegging, snekkerarbeid, samfunnsutvikling, økonomisk regnskap, Tekstil og mote.

Skolen etablerte et oppfølgingsprogram for å spore fremgangen til sine tidligere elever. Foreløpige funn viste at 70% av ungdommer som ble trent på Mikolongwe yrkesskole var selvstendig næringsdrivende eller jobbet i forskjellige bransjer.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

World Environment Day

    World Environment DayPå verdensbasis har bruk av klær - det gjennomsnittlige antall ganger et plagg er brukt før det slutter å brukes - sunket med 36% sammenlignet med 15 år siden.Fredag 5.juni markeres Verdens Miljødag. Å stoppe klimaendringer haster nå...

Afrika i møte med Covid-19

    Afrika i møte med Covid-19 Ingen av oss er trygge før vi alle er trygge, og ingen skal utelates i kampen mot COVID-19-pandemien. Dette er en av de viktigste lærdommene i COVID-19-pandemien.Selv om utfordringene fremover er vanskelige, bør vi alle håpe...

International Day of Living Together in Peace

    International Day of Living Together in PeaceÅ leve i fred handler ikke bare om å ikke leve i et land i krig, men også å kunne føle seg frisk, ivaretatt og nyttig i det samfunnet en lever i.Frykt avler både krig og kriminalitet, og frykten for egen og...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537