Ett år uten malaria

Mirione brukte myggnettingen til å beskytte grønnsaksavlingen, og hver gang noen i familien ble syke, kontaktet han den lokale healeren.

Mirione Monhoca er 64 år, gift og har tre barn. Han bor i Rimbi-distriktet i Niassa-provinsen i Mosambik. Tidligere da noen i familien ble syke, snakket ham med de lokale healerne, for i Miriones kultur tror man at alle sykdommer skyldes en overnaturlig kraft. Ifølge Mirione er malaria en av sykdommene som påvirker hans familie og lokalsamfunn i stor grad, og den tradisjonelle behandlingen fra healerne har virket svært dårlig. I 2015 kom Mirione i kontakt med en lokal, frivillig helsearbeider. Han husker møtet svært godt:

– Jeg hadde aldri hatt frivillige på besøk før, men jeg godtok besøket. I løpet av besøkene som fulgte, delte den frivillige helsearbeideren informasjon om malaria, HIV/Aids og diaré. Det viktigste for meg var hvordan jeg kunne forhindre malaria ved å bruke myggnettingen riktig.

Mirione forteller at før han lærte riktig bruk av myggnettingen brukte han dem til å beskytte avlingen og avgrense bakgården.

– Før vi fikk nye nett fra prosjektet, slet vi med at nettene vi hadde ikke tålte så mye. Og i tillegg klarte de ikke å holde myggene unna. I 2017 fikk vi nett med innsektsmiddel, og de var svært gode. Min kone, sønn og jeg sover nå under nettene for å hindre malariasmitte etter at vi lærte om dette fra de frivillige fra ADPP.

I 2017 ble over én million myggnett med innsektsmiddel distribuert i Niassa-provinsen. I byen til Mirione ble 22 lokale frivillige opplært i forebygging av malaria og hvordan de skulle gjennomføre hjemmebesøk, delta i debatter og lage teaterforestillinger for å dele kunnskap om riktig bruk av myggnetting.

For Mirione var det ikke bare enkelt å endre vaner.
– Jeg var ganske utålmodig da jeg fikk besøk av frivillige som snakket om malaria og andre sykdommer, men i dag bruker min familie myggnetting hver eneste dag. Og det er ett år siden noen av oss hadde malaria.

Les mer om malariaprosjektene UFF støtter i Mosambik her.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Afrika i møte med Covid-19

    Afrika i møte med Covid-19 Ingen av oss er trygge før vi alle er trygge, og ingen skal utelates i kampen mot COVID-19-pandemien. Dette er en av de viktigste lærdommene i COVID-19-pandemien.Selv om utfordringene fremover er vanskelige, bør vi alle håpe...

Mot utryddelse av malaria?

    Mot utryddelse av malaria?Globalt får omlag 220 millioner malaria årlig, og 5 % bor i Mozambique. UFF støtter flere prosjekter knyttet til malaria i landet.Verdens Helseorganisasjon (WHO) har satt mål om kraftig reduksjon i forekomsten av malaria...

Tilgang til rurale markeder

    Tilgang til rurale markeder for småbønderADPP Mozambique implementerer den siste fasen av Farmers' Club i Cabo Delgado, hvor de arbeider for å sette deltakerne i kontakt med de rurale markedeneDet anslås at 70 % av folk i fare for matmangel bor på...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537