Nyheder India

Samfunnets makt

Sewing-CentreNalanda er i dag et av Indias mest underutviklede områder. Men byen var en gang et blomstrende, internasjonalt læresenter hvor munker og studenter kom langveis fra for å studere. Noen studenter drømmer nå om å gjenopplive det gamle universitetet. Men bare ruiner av skolen finnes i dag.
Hele distriktet har blomstret i de siste årene. Bihar – staten hvor Nalanda ligger – har svingt seg opp som Indias raskest voksende stat med økonomisk vekst på 12 % i 2012. Men befolkningen får allikevel ikke dekket alle sine grunnleggende behov, og analfabetisme og "sosiale onder" utgjør fortsatt en enorm utfordring.


Humana People to People i India, UFFs partner i landet, bekjemper sosiale, økonomiske, politiske og miljømessige problemer i 20 landsbyer i Nalanda gjennom organisasjonens samfunnsutviklingsprosjekt «Community Development Program» som startet i mars 2012.  


-    "Vi tar sikte på å kjempe skulder ved skulder med menneskene i landsbyene og i slummene for å eliminere fattigdom og skape en åpen fremtid med utsikter og muligheter for alle" forklarer medlemmer i prosjektet.


Bærekraftighet,menneskenes deltakelse, kapasitetsutvikling og produktivitetsforbedringer er hovedprinsippene til prosjektet. Å takle samfunnenes sosiale problemer med hell kan påvirke alt fra hiv-forekomst til barnedødelighet og kjønnsulikheter.
Prosjektet har fokusert på seks strategiske målsetninger: å gi yrkesferdigheter til unge og kvinner, å styrke helsesystemet, å fremme fornybar energi gjennom gatebelysning med solcellepaneler, å sikre tilgang til rent vann, å fremme hygiene og å styrke husholdningsøkonomiene.

 

Bekjempe sosiale fordommer
Santoshi Kumari bor sammen med sine foreldre og bror i landsbyen Thera. Hun ønsket alltid å studere, men familien hennes ga henne ikke lov til det.


-    "Jeg har alltid vært nysgjerrig på datamaskiner, men jeg hadde ingen mulighet til å lære noe om dem her i Thera. En dag hørte jeg at Humana hadde startet et datalæresenter i landsbyen. For første gang i livet mitt fikk jeg se en datamaskin. Nå er jeg datakyndig," forklarer hun.


Nite Kumari, den eldste av to brødre og tre søstre, er også svært glad for programmet som Humana implementerte i hennes landsby, Garour:


-    "Jeg ville lære å sy, men vi hadde ikke installasjoner for dette her. Jeg immatrikulerte meg på sysenteret som Humana etablerte her, og nå syr jeg klær for familien min og for noen naboer, så jeg tjener litt penger."

 

I tillegg til data- og syopplæringen har prosjektet bl.a. også bidratt til helsefasiliteter for at landsbyinnbyggerne skulle få gratis kontroller og offentlige toaletter. Og som en del av målet med å bekjempe sosiale problemer har Humana fremmet etablering av komiteer mot drap av jentefoster og jentebarn, som er utbredt i India.


Prosjektet har som endelig mål: "å arbeide sammen med enkelt individer, familier og deres lokalsamfunn for å skape grunnlaget for et verdig liv og velvære gjennom tilgang til tjenester som dekker deres grunnleggende behov på et bærekraftig vis, herunder deres levebrød, helse, utdannelse og informasjon, et trygt og sunt miljø og et liv uten diskriminering, og dermed sikre deres økonomiske, sosiale, kulturelle samt sivile og politiske rettigheter."

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse:
Lindebergvegen 3c, N—2016 FROGNER

Tel./Faks:
+47 63 92 89 80 / 81
Vakttelefon:
+47 918 11 089
E-post:
post@uffnorge.org
Org.nr.981 054 776

 

 

 

 

UFF er medlem av Innsamlingskontrollen

iklogowebKontonummer for private bidrag:
9049.10.79206

 

donate-paypal

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheder fra vores tøjinsamling, butikker og fra projekter vi støtter i afrika