Nyheder India

En annen tilnærming til hiv/aids

kondomdemoDe første anerkjente tilfellene med aids ble identifisert i USA tidlig på 1980-tallet. Etter dette har hiv og aids spredt seg rundt hele kloden. India er et av landene hvor viruset kom på et senere tidspunkt. Smittefrekvensen gikk i taket i 1990-årene, og i dag er epidemien ikke begrenset til utsatte mennesker som f.eks. sexarbeidere og lastebilsjåfører, men den finnes i alle lag i samfunnet. I henhold til den indiske regjeringen er for tiden 2,4 million mennesker bærere av hivviruset, en lav utbredelse på 0,34 %. Allikevel, når det gjelder antall smittede individer, er India hjemlandet til det tredje største antall mennesker som lever med hiv i verden.
Takket være prosjektet HOPE, iverksatt siden 2003 av Humana People to People i India i samarbeid med UFF, så har mer enn 800.000 mennesker lært om hiv/aids, hvordan viruset smitter og hva man kan gjøre for å unngå å bli smittet. Prosjektet har som mål å forhindre spredningen av hiv ved å øke bevisstheten, fremme sikker sex og sikre at mennesker, spesielt utsatte grupper og de som har testet positivt, får tilgang til tjenester som hivtesting og antiretroviral terapi (ART).


- "Først skaper vi bevissthet for å forhindre ytterligere hivsmittede og, for det andre, gir vi assistanse til de som allerede er smittet," sier Sunil Chauhan fra Humana India. 


HOPE-prosjektet hjelper også mennesker til å leve med hiv og aids ved å gi dem tilgang til helsetjenester samt å hjelpe dem med å få sosial aksept.


-    "Når noen finner ut at de er hivpositiv, er de i begynnelsen svært motvillige til å snakke om det fordi det finnes fortsatt mange myter og feiloppfatninger," bekrefter Sunil.  

 

Utfordringer med å endre mentaliteten
Sunil Chauhan forklarer at å endre mentaliteten er en viktig utfordring å imøtegå for å reversere dagens situasjon.


-    "Jeg møtte en gang en mann som fortalte meg at hans sønn nettopp hadde fått vite at han var seropositiv. Han hadde vært under behandling i ett år til han begynte å føle seg bedre, deretter sluttet han. Jeg klarte å overbevise ham om å gå til legen med sønnen sin. Nå tar han medisinen regelmessig, og han føler seg glad og frisk."


For Rajeev Govindahan, en 39 år gammel lastebilsjåfør som mistet en venn på grunn av aids, utgjorde rådgivningen han mottok fra HOPE-prosjektet en stor forskjell med hensyn til prevensjon.


-    "Nå som jeg har lært om hiv/aids gjennom HOPE, så er jeg dem evig takknemlig for at de sprer bevissthet om hiv/aids. Nå kan jeg også spre budskapet til andre," sier Rajeev.
 

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse:
Lindebergvegen 3c, N—2016 FROGNER

Tel./Faks:
+47 63 92 89 80 / 81
Vakttelefon:
+47 918 11 089
E-post:
post@uffnorge.org
Org.nr.981 054 776

 

 

 

 

UFF er medlem av Innsamlingskontrollen

iklogowebKontonummer for private bidrag:
9049.10.79206

 

donate-paypal

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheder fra vores tøjinsamling, butikker og fra projekter vi støtter i afrika